F.A.Q

 

      Wanneer kun je airsoften:

Airsoften is in Nederland toegestaan vanaf 18 jaar, om replica’s te mogen bezitten dient u lid te zijn van de NABV, is dit niet het geval dan bent u in overtreding van de wet wapens en munitie.

Als u op deze manier gepakt word door de overheid, zult u geen vog meer krijgen. en deelname aan de NABV is uitgesloten met daarbovenop een fikse boete.

 

         De sport uitproberen:

Indien u de sport een keer wil uitproberen zonder direct alle benodigdheden aan te schaffen, dan is dat uiteraard mogelijk. Wij kunnen 3 personen per keer mee nemen als introducé.

Als u een keer mee wil doen kunt u een mail sturen naar: Intro@airsoftteamgroningen.nl

 

Wat zijn de kosten:

Kosten voor het NABV lidmaatschap (welke verplicht is om in Nederland de airsoftsport te kunnen beoefenen) zijn €78 op jaarbasis en dat komt neer op €6.50p/m. (deze moet wel jaarlijks in 1maal worden betaald)

Overige kosten zijn de aanvraag voor de VOG ( verklaring omtrent gedrag)  digitaal is dit een kleine €25 en deze is 3 jaar geldig.

 

Kosten evenement:

De kosten voor evenementen lopen uiteen van €20 tot €30 per dag.

 

Regels:

De NABV hanteert bepaalde regels omtrent het gedrag in het veld en er buiten.

Met stipt op nummer 1 een veiligheidsbril.

 

In het veld:

Gedraag je gepast, ga niet lopen schelden op mensen maak geen ruzie.

Als er onenigheden ontstaan op het veld los je dit op in het bijzijn van een marshall.

 

Buiten het veld:

Replica’s dienen vervoert te worden in gesloten koffer of tas, het liefst één die op slot kan.

Replica’s opslaan thuis idemdito of in een afgesloten ruimte, kamer of kast.

Thuis schieten, is toegestaan mits niemand je kan zien.

Ook als je met een replica bezig bent deze te repareren, of wat dan ook, dient deze in een afgesloten kamer of koffer te opgeslagen te zijn als er niet aan gewerkt wordt.

 

Gameplay:

Fairplay staat bij de meeste spelers hoog, ben je geraakt neem je je hit, heb je een twijfel neem je hit. Neemt een tegen speler zijn hit niet, probeer hem op een andere plek te raken het kan zijn dat die gene het niet gevoelt heeft. Merk je dat diegene bewust zijn hit niet neemt roep om een marshall, deze zal die gene er op aan spreken.

Neem nooit het recht in eigen hand, het is een spel.

 

Marshalls:

Marshalls zijn de mensen met een geel vestje die de skirm in goede banen doen leiden. Je zult ook mensen tegen kunnen komen met een geel vestje die geen Marshall zijn, dit kunnen bezoekers of fotografen zijn. Geel betekend gewoon niet op schieten. De kans bestaat dat je per ongeluk wel op een geel vestje schiet, bied je excuses aan.

 

 

Pangregel:

De pangregel houd in dat je binnen een bepaalde afstand niet mag schieten, je dient te richten en luid PANG te roepen.

Deze regel is niet overal gelijk qua afstand, en voor sommige types replica gelden andere afstanden. Deze worden op het veld uitgelegd.

Het wil wel eens voorkomen dat je uit schrik reactie wel de trekker overhaalt, en zo de tegenstander van dicht bij schiet. Dit kan gebeuren bied diegene je excuses aan en probeer het in de gaten te houden de volgende keer.

 

 

Gele hesje:

Altijd een aanrader om deze bij je te hebben, als je gehit bent dien je je hesje te pakken en terug te gaan naar je spawn. Het risico is groot dat mensen niet zien dat je gehit bent en krijg je alsnog de volle laag.

 

Onderhoud:

Als je zelf handig genoeg bent en het aandurft, zou je zelfstandig je replica uit elkaar kunnen halen, Youtube is een goede bron voor knowhow.

Sommige mensen blijven spelen met hun replica zonder deze onderhoud te geven, dit kan lang goed gaan, maar kan ook zo abrupt het einde van je replica betekenen.

Indien je gearbox mankementen vertoont is het raadzaam bij je zelf na te gaan of je nog fabrieks garantie hebt. Soms is het verstandiger om een replica retour te sturen voor service. Het nadeel is wel dat de meesten in het buitenland bestellen en daar komen dan verzendkosten bij en je bent je replica een poosje kwijt.

 

Replica’s:

Aanschaf van replica’s kan op meerdere plekken. Je kunt de webshops afspeuren, of naar België. Hier zul je echter heen moeten gaan gezien de Belgische wet het versturen van replica’s heeft verboden. En er is een optie om replica’s uit Duitsland te importeren deze versturen wel. Naar mijn weten is het wel zo met de Duitse wetgeving dat geweren niet full auto mogen schieten.

Er is ook altijd de mogelijkheid om vanuit America en China te importeren. Let echter wel op dat er inklaringskosten en btw overheen komen wat hoog kan oplopen.

Hier een lijstje met webshops en evenement locaties:

 

BB’s:

BB’s zijn kleine harde balletjes met een diameter van +- 5.98 mm met een marge van 0.01%
Er zijn twee verschillende soorten verkrijgbaar namelijk:
Non Bio en Bio.
Bio staat voor biologisch afbreekbaar, deze types mogen alleen op evenementen gebruikt worden, echter zitten hier ook weer regels aan verbonden. Deze regels zijn per locatie weer verschillend, maar al deze typen moeten voldoen aan speciale eisen.

De non bio BB’s zijn eigenlijk alleen voor thuis gebruik.